Hoppa till innehåll

Telenor bredband

Telenor bredband

Telenor har länge varit känd som en mobiloperatör men du har även möjlighet att teckna avtal för Telenor bredband. De har dessutom flera olika abonnemang att välja på. Det snabbaste som erbjuds är 1000 Mbit/s och då kan du i princip göra vad som helst på nätet. Det passar även er som är många i familjen.

Telenor passar nog bäst till den som vill ha en lite mer avancerad tjänst och som är villig att betala för det. Men med det sagt så kan du ändå få ett väldigt bra pris på bredband hos Telenor genom att dra nytta av deras rabatter och erbjudanden.

Så tecknar du telenor bredband

Telenor har varit en självklart del på marknaden för digitala tjänster sedan flera år tillbaka och är ett tryggt och pålitligt val för många.

Telenor passar nog bäst till den som vill ha en lite mer avancerad tjänst och som är villig att betala för det. Men med det sagt så kan du ändå få ett väldigt bra pris på bredband hos Telenor genom att dra nytta av deras rabatter och erbjudanden.

Hastigheter hos Telenor bredband

Vilken hastighet som finns tillgänglig för dig beror på vart du bor. Du kan med hjälp av en enkel sökning på Telenors hemsida snabbt hitta vilka hastigheter som finns tillgängliga för dig och vad de kostar.

De hastigheter som finns tillgängligt för de flesta är 60 Mbit/s, 100 Mbit/s, 200 Mbit/s, 250 Mbit/s, 500 Mbit/s eller 1000 Mbit/s. Väljer du istället bredband genom telefonjacket (ADSL) så är hastigheten 60 Mbit/s.

Det är inte så stor skillnad i pris mellan lägre och högre hastigheter vilket gör det till ett enkelt val för de flesta att välja en högre hastighet. Vilket som passar dig bäst beror på flera olika faktorer, bland annat hur många ni är som planerar att använda samma internetuppkoppling och vad ni planerar att använda den till. 1000 Mbit/s är vanligtvis topphastigheten bland de flesta leverantörer och det räcker till att flera personer ska kunna göra nästan vad de vill online samtidigt utan att behöva oroa sig över att hastigheten ska minska. Spela spel, streama filmer och ladda ner på en och samma gång är inga problem. Är du ensam så räcker en lägre hastighet till det mesta.

När du beställer ditt bredband hos Telenor så ingår en WIFI-router som vunnit priser för sin design. Du kan också göra olika tillval för att få ett abonnemang som är anpassat just över dina egna behov och önskemål. Till exempel så kan du lägga till ett paket med streaming och TV-kanaler eller varför inte ett säkerhetspaket med föräldrakontroll för att garantera säker surf för hela familjen?

Bredband och TV-paket

Något som är positivt med bredband från Telenor är att du kan kombinera det med deras andra produkter. Du kan till exempel lägga till ett TV-paket för en liten summa.

Alla abonnemang hos Telenor ser olika ut och du måste gå in på dina sidor för att se ditt eventuella avtal. Om du är på jakt efter ett billigare bredband kanske just Telenor är något som passar dig? Tänk på att alltid jämföra olika abonnemang och leta efter erbjudanden.

Allt du behöver veta om telenor

Erbjudanden

De flesta stora och etablerade aktörer brukar vara nöjda med att förlita sig på sitt goda rykte när det gäller att locka till sig kunder och brukar därför inte lägga särskilt stor vikt vid att erbjuda erbjudanden och rabatter till sina potentiella kunder. Här står Telenor ut då de faktiskt har väldigt generösa erbjudanden för dig att välja bland. Till exempel så kan du få Telenor bredband till ett kraftigt reducerat pris i 12 månader som ny kund. Detta är betydligt längre än de flesta välkomsterbjudanden som du kan hitta hos Telenors konkurrenter.

Du kan också spara ytterligare pengar genom att samla bredband, mobil och TV på ett och samma ställe hos Telenor.

Innan du accepterar att erbjudande hos Telenor så bör du noga läsa igenom användarvillkoren först då dessa erbjudanden ofta kommer med bindningstid och andra villkor som du bör hålla koll på innan du tackar ja.

Bindningstid och uppsägningstid

Som regel så har Telenor bredband ingen bindningstid och du kan dra nytta av en månads uppsägningstid på de flesta abonnemang. Det är dock möjligt att det finns bindningstid och andra villkor i samband med deras olika erbjudanden så det rekommenderas att du läser igenom det finstilta innan du tackar ja till deras erbjudanden.

Vill du byta till en snabbare hastighet på ditt bredband så tar det en månad. Vill du däremot minska hastigheten så tar det istället två månader. Detta är lite i det långsamma taget när det gäller bredbandsleverantörer och flera av Telenors konkurrenter låter dig byta hastighet mycket snabbare och smidigare än så.

Kundsupport

Kundsupportens öppettider beror på vad du behöver hjälp med. I regel så kan du kontakta dem oavsett ärende under vardagar mellan 8.00-21.00. Behöver du teknisk support så finns de också tillgängliga även på lördagar mellan kl 10.00-19.00. Du kan välja mellan att ringa dem eller att kontakta dem över livechat.

Vill du hellre försöka lösa ditt problem eller hitta ett svar på din fråga själv först så kan du leta igenom deras FAQ och deras guider på hemsidan. De har också utvecklat en app för att hjälpa dig att lösa ditt problem på egen hand. Detta är i regel mycket snabbare än att behöva sitta och vänta på att en operatör ska bli ledig över supporten. Ett annat alternativ är också att helt enkelt pallra sig iväg till en av deras närmare 50 olika fysiska butiker där du kan få hjälp direkt av kunnig personal om du hellre vill det.

Vilken täckning finns det för Telenor bredband?

När det gäller fiber bredband så är det i dagsläget inte lika utbrett som andra typer av bredband så som DSL. För att kunna få denna typ av bredband så krävs det att det finns fiber framdraget där du bor. Den goda nyheten är att Telenors bredband inte bara finns tillgängligt i stadsnätet utan det finns också på flera orter genom villafiber. Deras ADSL-bredband finns också tillgängligt till det flesta i Sverige idag.

Vad för typ av bredband finns det på telenor

Fiber, ADSL eller mobilt bredband?

Vad för typ av bredband som du ska välja när du tecknar abonnemang beror på flera olika saker, så som till exempel hur många ni är som ska dela på bredbandet ifråga och vad ni planerar att använda det till. Vill du kunna ta ditt internet med dig även när du är ute och reser eller helt enkelt kunna använda det även utanför hemmet så kan ett mobilt bredband passa bättre. Dessa typer av bredband kan också passa bra för den som kanske inte spenderar särskilt mycket tid online utan bara vill kunna använda internet lite då också. Är ni däremot flera som vill kunna använda internet på en och samma gång till att bland annat streama eller spela spel så behöver du något lite mer robust och här brukar ett fast bredband så som fiber eller ADSL fungera bättre. Utöver att ge dig en stabilare uppkoppling så är framförallt fiber också mycket snabbare än vad du kan få från ett mobilt bredband. Nackdelen här är dock att du inte kan ta det med dig, utan du kan endast använda det i hemmet eller där din anslutning är installerad.