Hoppa till innehåll

Tre bredband

Tre bredband

Tre har varit aktiva på den skandinaviska marknaden ända sedan år 2000 och är en stor aktör som varit drivande när det gäller utvecklingen av mobilnät.

Tre ägs av Investor och Hong Kong-baserade CK Hutchison och erbjuder mobilt bredband till rimliga priser med en kundtjänst som är snäppet bättre än de flesta andra lågpris varumärken som finns på marknaden idag. När du har Tre bredband så surfar du på Tres egna nät där du är garanterad högsta möjliga hastighet. Beroende på abonnemang så har du även tillgång till deras 5G nätverk för extra snabb surf.

Typer av mobila bredband hos Tre

Hos Tre får du totalt fyra olika abonnemang att välja bland, och dessa är 15 GB, 50 GB, Flexibelt bredband eller Obegränsad surf. Det enda som skiljer dessa abonnemang åt är priset och hur mycket surf du får varje månad. Tres mobila bredband är ett bra alternativ om du redan har ett fast bredband och känner att du vill lägga till ett mobilt bredband som du kan använda även när du är ute på språng. Samtliga abonnemang kan användas av flera olika enheter och personer inom ett och samma hushåll.

Som namnet kanske antyder så fungerar Tres flexibla bredband lite som ett kontantkort på så sätt att du bara betalar för den surfmängd som du använder under en månad. Detta är en väldigt smidig lösning för den vars behov kanske varierar från månad till månad och där en fast lösning kanske inte riktigt känns prisvärt.

Till skillnad från hos vissa andra operatörer så nollställs surfmängden i början av varje månad. Detta betyder att du inte kan spara eventuellt överbliven surf till nästa månad. Så om dina behov varierar stort från månad till månad så kan det flexibla abonnemanget vara ett bra alternativ.

Väljer du däremot abonnemang med obegränsad surf så får du, som namnet antyder, obegränsat med surf som du kan använda hur du vill utan att behöva oroa dig över att den ska ta slut. Detta är för många ett väldigt bra alternativ till fast bredband, och en stor fördel med ett mobilt bredband är att du enkelt kan ta det med dig på till exempel semestern utan att behöva komplettera med något ytterligare abonnemang. Detta är kanske framförallt praktiskt om du ofta använder laptop eller surfplatta när du är ute på språng. Med det sagt så kan du i vissa fall komma upp i mycket högre hastigheter när du använder dig av fast bredband.

Om du gör dig av med mer än 40 GB under ett dygn så kommer surfhastigheten att sänkas något. Detta är för att se till att du inte gör dig av med alldeles för mycket bandbredd av misstag. Du har dock en möjlighet att göra en gratis påfyllning om det behövs.

Slutligen så finns Tre även tillgängligt som företagsabonnemang.

Erbjudanden du finner på Tre

Tre har inga speciella erbjudanden som riktar sig mot speciella målgrupper så som studenter eller pensionärer. De har heller inga speciella välkomsterbjudanden så som nedsatt månadskostnad de första månaderna vilket många av deras konkurrenter erbjuder till nya kunder.

Med det sagt så har de fina erbjudanden som du kan dra nytta av i samband med att du köper ett abonnemang hos dem. Till exempel kan du få bra pris på surfplattor från bland annat Apple, Samsung eller Lenovo.

Om du tecknar ett abonnemang med obegränsad surf i 24 månader så kan du också få en 4G-router helt utan extra kostnad. Vill du hellre skippa bindningstiden så kan du istället använda dig av en egen router eller modem.

Bindningstider och uppsägningstider

Om du tecknar endast ett abonnemang så har du ingen bindningstid som du behöver oroa dig över. Uppsägningstiden å sin sida är en månad, vilket är ganska standard bland de flesta operatörer idag.

Skulle du däremot köpa ett abonnemang tillsammans med modem, surfplatta eller router så finns det ofta en viss bindningstid och du kan inte avsluta ditt abonnemang innan enheten ifråga är betald.

Tre mobilt bredband utomlands

Något som får Tre att stå ut från flera av deras konkurrenter är att du har möjlighet att använda deras mobila bredband även utomlands, så länge det är inom EU/ESS. Med det sagt så gäller detta endast deras abonnemang för 15 GB eller 50 GB så ha det i åtanke innan du väljer abonnemang om du planerar att använda det även utanför Sveriges gränser.

Kundsupporten på Tre

Om du behöver hjälp så finns det flera olika alternativ för dig att välja bland. Bland annat så kan du välja att söka efter lösningen själv på deras hemsida eller ställa en fråga i Tres forum där du kan få svar från andra kunder.

Vill du hellre ha hjälp från Tre direkt så kan du ringa dem eller använda deras chatt för att prata direkt med kundtjänst. Båda är tillgängliga vardagar mellan 08.00-19.00. Chatten är också tillgänglig fram till kl 15.00 på lördagar.

Fiber, ADSL eller mobilt bredband?

Hur många ni är som ska dela på bredbandet och vad ni har för behov spelar stor roll när det gäller att välja vilken typ av bredband ni ska använda. Mobila bredband har den fördelen att de är just mobila, med andra ord så kan du ta ditt bredband med dig vart du än går och är alltså inte låst till ett och samma ställe. Nackdelen med mobila bredband är att de sällan är lika stabila som fasta bredband och de är heller inte lika snabba. Många gånger har de också begränsade surfpottar vilket betyder att du kan behöva fylla på med extra surf när du har nått upp till ditt abonnemangs gräns. Detta kan snabbt bli en väldigt dyr historia om du konstant behöver fylla på med mer surf.

Fasta abonnemang å andra sidan ger dig både stabilitet, högre hastigheter och obegränsat med surf. Till exempel fiber erbjuder några av de snabbaste uppkopplingarna som du kan få i Sverige idag, vissa så höga som 10 000 Mbit/s. Nackdelen här är dock att du inte kan ta med dig ditt internet utanför hemmet utan det är låst där det är installerat. Detta kan kanske kännas framförallt surt om du till exempel vill kunna ta med dig internet ut till sommarstugan under semestern eller om du vill kunna använda det på bussen, osv.