Hoppa till innehåll

Hallon Bredband

Hallon Bredband

Hallon ägs av CK Hutchison och Investor, och är en systeroperatör till Tre. Företaget grundades 2000 och är idag ett väletablerat företag på den svenska marknaden.

Hos Hallon hittar du mobilt bredband till väldigt låga priser som kanske bäst passar den som inte är ute efter något annat utöver just ett billigt men samtidigt pålitligt mobilt bredband.

Typer av abonnemang för bredband hos Hallon

Det enda som skiljer de olika abonnemangen ifrån varandra hos Hallon är just det priset du betalar och vilken surfmängd som du får. Här kan du välja mellan 5 GB, 20 GB, 100 GB och 200 GB och de täcker de flesta behov som man kan tänkas ha för mobilt bredband. Vill du hellre ha obegränsat med surf så får du dock tyvärr vända dig till en annan operatör.

Vanligtvis brukar man dock använda mobilt bredband som ett komplement till en fast uppkoppling och i det fallet så räcker de olika alternativen hos Hallon alldeles utmärkt för de flesta.

En bonus här är att den surfmängd som du inte använt rullar över och sparas till nästa månad. Skulle du trots allt få slut på surf så kan du även fylla på den mängd som du behöver utan problem, oavsett om du har abonnemang eller kontantkort. Du kan också enkelt byta till ett större abonnemang om det skulle behövas.

När du väljer mobilt bredband hos Hallon så kan du välja mellan ett abonnemang eller ett kontantkort som du kan ladda på när det behövs.

När du beställer mobilt bredband från Hallon så ingår inte någon hårdvara, utan detta är något som du får ordna själv. Istället skickas ett SIM-kort ut till dig som du sedan får använda i ett eget modem eller annan hårdvara som du skaffat själv.

Erbjudanden hos Hallon

Hallon erbjuder nästan alltid någon form av rabatt på sina ordinarie priser och detta kan vara allt från halva priset på abonnemang i sex månader till andra speciella förmåner och rabatter. Med det sagt så behöver du inte vänta på ett speciellt erbjudande för att spara pengar hos Hallon då deras priser redan är några av de lägsta som du kan hitta på marknaden idag. Just deras minsta abonnemang är det billigaste som du kan hitta på den svenska marknaden i skrivande stund.

Hallon samarbetar också med flera olika företag vilket innebär att du kan få väldigt fina rabatter och erbjudanden på både produkter och tjänster genom ditt abonnemang. Här hittar du allt ifrån olika läderassoccearer av hög kvalitet till ljudböcker och digitala tidningsprenumerationer.

Till skillnad från sina mobila abonnemang så finns det dock inga speciella rabatter för studenter eller seniorer när det gäller deras mobila bredband. Men med det sagt så är priserna redan så låga att det inte är något som man saknar i alla fall.

Bindningstider och uppsägningstider

Att inte ha någon bindningstid är idag inte helt ovanligt i branschen, men de flesta operatörer har ofta en månads uppsägningstid på sina abonnemang. Detta är inte fallet för Hallon som har valt att skippa både uppsägningstider och bindningstider helt och hållet. Med andra ord så kan du prova på Hallon helt riskfritt och avsluta ditt abonnemang direkt om du känner att det inte passar dig eller dina behov. Detta är också ett bra sätt att prova på att täckningen för abonnemanget fungerar för dig innan du bestämmer dig, utan att behöva oroa dig över att sitta fast med en lång bindningstid om det inte skulle funka.

Just Hallon använder sig av Tres nät vilket tyvärr betyder att täckningen inte är den bästa om du bor i norra Sverige eller ute på landsbygden. Istället har de bättre täckning främst runt mellersta och södra Sverige.

Det är också värt att komma ihåg att medan du kan använda din surf från mobilabonnemanget utomlands utan problem, men detsamma gäller tyvärr inte för ditt mobila bredband, oavsett om det är abonnemang eller kontantkort. Detta är dock inget ovanligt utan de flesta operatörer fungerar på samma sätt här, även fast det finns vissa konkurrenter som låter sina kunder använda sitt mobila bredband även utomlands.

Kundsupporten hos Hallon

Hallon har, precis som många andra lågprisoperatörer, valt att satsa på ett kundcentrum där du själv kan leta reda på svar på dina frågor. Det finns även ett forum där du kan ställa frågor och kanske få svar av en annan kund.

Hallon erbjuder ingen support över telefon, däremot kan du välja att chatta med dem på vardagar mellan kl 9.00-16.00, eller skicka dem ett mail. Om du behöver hjälp utanför kundtjänstens öppettider så kan du också välja att chatta med deras chatbott Berry som står redo att hjälpa dig att lösa de flesta problem du kan tänkas stöta på.

Fiber, ADSL eller mobilt bredband hos Hallon?

Det finns flera olika saker att ha i åtanke när du väljer mellan olika abonnemang och kanske det viktigaste av allt är att välja just det som passar dina behov bäst. Alla abonnemang har sina för och nackdelar och vad som funkar för en kanske inte fungerar för en annan.

Mobila bredband funkar bäst för den som kanske redan har ett fast bredband och vill ha något som de kan använda även utanför hemmet. Ofta har dessa typer av abonnemang begränsningar på sin surfpott vilket betyder att hastigheten går ner så snart du har nått upp till denna gräns. Förvisso kan du ofta fylla på med extra surf om du behöver det, men det kan snabbt bli en dyr historia om du hela tiden måste fortsätta att fylla på.

Fasta bredband å andra sidan brukar erbjuda sina kunder obegränsat med surf och dessa typer av uppkopplingar är också ofta både snabbare och mer stabila än mobila bredband. Är ni flera som planerar att dela på uppkopplingen och kanske framförallt om ni vill kunna streama serier och film, spela spel eller ladda ner samtidigt så kan det vara en bättre idé att titta på ett fast bredband istället. Beroende på typ av modem så kan mobila bredband ibland vara krångliga att dela och deras hastigheter är sällan tillräckligt höga för att klara av flera uppkopplingar på samma gång utan att det börjar buffra.