Hoppa till innehåll

Tele2 Bredband

Tele2 Bredband

Tele2 har varit med I branschen ända sedan 90-talet då de grundades av Jan Stenbeck. Sedan dess har de växt till att bli en av de största bredbandsoperatörerna i Sverige.

Tele2 har från början varit kända som ett lågprisvarumärke, men idag finns det också många andra bredbandsoperatörer med betydligt lägre priser. Istället har Tele2 växt till att bli lite mer av ett premiumvarumärket idag. Och precis som hos många av konkurrenterna så kan du spara en hel del pengar genom att samla andra abonnemang utöver till bredband hos dem.

Hastigheter hos Tele2 bredband

Vilka hastigheter som finns tillgängligt för dig beror på vart du bor och vilket nät som finns framdraget till just din bostad. Du kan snabbt ta reda på dina valmöjligheter samt priser genom att göra en enkel sökning på deras hemsida.

De hastigheter som vanligtvis finns tillgängligt för Tele2 beror på vad för typ bredband det handlar om. Fiber Koax finns tillgängligt i hastigheterna 150 Mbit/s, 300 Mbit/s, 600 Mbit/s och 1200 Mbit/s.

FiberLAN å andra sidan finns tillgängligt i hastigheterna 100 Mbit/s, 250 Mbit/s, 500 Mbit/s och 1000 Mbit/s.

Tele2 erbjuder också ADSL-bredband, men denna typ av bredband är betydligt långsammare än fiber och du kan räkna med cirka 24 Mbit/s.

Fiber Koax-bredband finns tillgängligt för hastigheter som har en så kallad skruvkoppling i väggen, dvs vad som annars brukar kallas ”tre hål i väggen”. Just 1200 Mbit är riktigt snabbt och passar kanske bäst för olika situationer där flera olika personer ska använda samma uppkoppling på en och samma gång. Med denna hastighet så kan samtliga användare göra i princip vad som helst på en och samma gång utan att det påverkar uppkopplingens hastighet negativt.

Är du däremot ensam eller bara ett mindre hushåll så kan lägre hastigheter så som 100 Mbit/s räcka långt.

Medan Tele2 tidigare haft en profil som lågprisalternativ så kan detsamma inte sägas om deras tjänster idag. Till exempel kan du i vissa fall behöva betala en startavgift på ett par hundralappar och tillsammans med vissa tillägg så kan deras snabbaste bredband kosta runt tusenlappen varje månad. Med det sagt så får du också en premiumtjänst som du kan lita på.

När du tecknar Tele2 bredband så ingår grundutbudet i tjänsten Tele2 Play och du kan också välja att skräddarsy olika paket för TV i samband med att du tecknar abonnemang.

När du tecknar abonnemang för bredband så ingår det en WIFI-router och nätverkskabel som skickas ut till dig direkt. Detta är något som skiljer sig från Tele2s andra konkurrenter där du ofta behöver betala extra för hårdvaran eller skaffa den på egen hand.

Tele2 har också ett samarbete med Hemfixarna vilket betyder att du på flera orter kan få hjälp med installationen av bredbandet om du skulle behöva det.

Erbjudanden från tele2

Om du skaffar fast bredband med en hastighet av 500 Mbit/s eller snabbare så ingår också mobilt bredband helt kostnadsfritt. Du kan också få bra priset på olika paket när du väljer att kombinera ditt bredband med telefoni och TV-tjänster. Ju fler tjänster du samlar på ett och samma ställe desto mer pengar kan du spara, och desto bättre förmåner och erbjudanden får du tillgång till, så som till exempel dubbel hastighet på bredbandet, dubbel datamängd till mobilen eller ett extra datakort, osv.

Till skillnad från vissa av deras konkurrenter så verkar Tele2 inte ha särskilt många välkomsterbjudanden som ger dig lägre pris i ett visst antal månader, vilket är något som annars är väldigt vanligt i branschen. Med det sagt så är det inte omöjligt att du stöter på sådana erbjudanden då och då om du har turen på din sida.

Bindningstider och uppsägningstider

Flera av deras abonnemang för bredband har ganska lång bindningstid men då är det ofta ett resultat av att du får något på köpet som har ett väldigt högt värde. Vill du avsluta ditt abonnemang så är annars uppsägningstiden 1 månad vilket är ganska standard inom branschen. Du kan också väldigt enkelt flytta, överlåta, nedgradera eller uppgradera ditt bredband om dina behov skulle förändras.

Kundsupport

Hos Tele2 så har man lagt väldigt stor fokus på att du ska kunna lösa dina problem själv på ett enkelt sätt, och därför har man en väldigt avancerad tjänst på hemsidan som kan hjälpa dig med det. Du kan också väldigt enkelt få hjälp om lösa problem genom att logga in på ”Mitt Tele2”.

Vill du ändå ha hjälp av en riktig person så kan du ringa deras kundtjänst på vardagar mellan kl 08.00-19.00, eller på lördagar mellan kl 09.00-15.00.

Värt att komma ihåg är att Tele2 har otroligt många användare vilket i sin tur betyder att om det är någon form av driftstörning i ett av deras större stadsnät så kan du få vänta länge i kö innan någon svarar hos kundsupporten. Men den goda nyheten är att du snabbt kan hitta information om störningar direkt på deras hemsida vilket betyder att du då slipper att sitta i telefonkö i onödan.

Fiber, ADSL eller mobilt bredband?

Något att ha i åtanke när du väljer vilken typ av bredband som du ska skaffa är vad dina behov är och vad du planerar att använda ditt internet till. Ett mobilt bredband är praktiskt på så sätt att du kan ta ditt internet med dig vart du än är, oavsett om det är i parken, på jobbet eller på bussen, osv. Beroende på vilken typ av modem som du använder dig av så kan den i vissa fall dock vara svår att dela om ni är flera som vill kunna använda samma anslutning på samma gång. Är ni flera så blir det också snabbt en fråga om hastighet. Är ni till exempel flera som vill kunna spela spel, streama film eller ladda ner från en och samma anslutning så behöver ni en snabbare och stabilare uppkoppling, annars riskerar ni att hastigheten påverkas och att internet blir mer eller mindre oanvändbart. För flera användare på en och samma gång så rekommenderas därför istället fast bredband så som till exempel fiber som är både snabbare och stabilare än mobila bredband. Nackdelen är dock att precis som andra fasta bredband så kan du inte ta det med dig om du hellre skulle villa sitta i parken och surfa en dag istället.