Hoppa till innehåll

Bredband2 Bredband

Svenska online casinon kontra utländska - lär dig navigera skillnaderna

Å ena sidan så är Bredband2 en förhållandevis liten aktör, men å andra sidan så är de på samma gång en av de största leverantörerna av fibernät i Sverige och är noterade på Nasdaq-börsen.

Deras affärsidé handlar om att erbjuda en så avskalad tjänst till ett lågt pris som möjligt som du sedan själv kan bygga på med just de tjänster som du själv behöver. Detta skiljer sig ganska stort från många av deras konkurrenter som erbjuder stora och dyra paket på bredband där du behöver betala för sådant som du inte är intresserad eller har behov av.

Hastigheter hos Bredband2 bredband

Hos Bredband2 så kan du välja mellan fyra olika hastigheter; 100 Mbit/s, 250 Mbit/s, 500 Mbit/s eller slutligen 1000 Mbit/s.

Samtliga abonnemang är mycket prisvärdiga men priset per Mbit/s blir billigare ju högre hastighet du väljer. Vilken hastighet du ska välja beror på dina behov och hur många som kommer att dela på uppkopplingen. Är ni ett mindre hushåll på två personer med normala surfvanor så räcker 100 Mbit/s väldigt långt. Är ni däremot ett större hushåll med flera personer som vill kunna ladda ner, spela spel, streama filmer och mycket annat på en och samma gång så kan kanske 1000 Mbit/s passa bättre.

Apropå streaming så kan du genom ditt bredbandsabonnemang hos Bredband2 också välja Viaplay som tillägg där du får tillgång till filmer, serier och sport som du kan njuta av från flera olika enheter. Ett annat rekommenderat tillägg är deras säkerhetspaket där du bland annat får skyddad surf, bankskydd, antivirus, föräldrakontroller och mycket annat som ser till att hålla dig trygg och skyddad online. En klar fördel med att skaffa ett färdigt säkerhetspaket istället för att skaffa varje tjänst separat från olika leverantörer är dels att du kan vara säker på att alla delar fungerar perfekt tillsammans, och på samma gång så blir det hela mycket enklare att hantera.

Skulle det vara så att du inte är tekniskt lagd eller känner att du har tummen mitt i handen så erbjuder Bredband2 att en installatör helt enkelt kommer hem till dig och installerar ditt bredband åt dig. Dock är detta inte en gratis tjänst, utan du behöver betala för det separat.

Precis som många andra operatörer så erbjuder också Bredband2 både telefoni och mobilt bredband och du kan spara flera extra slantar genom att samla dina abonnemang på ett och samma ställe.

Erbjudanden på Bredband 2

Till skillnad från flera av Bredband2s konkurrenter så hittar du inte så jättemånga erbjudanden och rabatter här, men de dyker upp titt som tätt. En annan skillnad är att dessa rabatter sällan är väldigt stora, men istället så räcker de under en längre tid. Till exempel är det vanligt att deras erbjudanden gäller under 12 månader vilket inte är lika vanligt hos andra operatörer vars erbjudanden oftast bara gäller mellan tre och sex månader.

Andra erbjudanden som du kan dra nytta av är Viaplay helt kostnadsfritt i ett år eller ett rabatterat pris på deras router. För några extra tior i månaden så kan du också dra nytta av deras säkerhetspaket där du kan dra nytta av skyddad surf, bankskydd, antivirus och föräldraskydd, med mera, för att göra din tid på nätet så trygg som möjligt.

Bindningstider och uppsägningstider

Hos Bredband2 så har deras abonnemang i regel inte någon bindningstid, dock kan det i vissa fall förekomma i samband med någon av deras olika erbjudanden. Skulle du känna att ditt abonnemang inte fungerar för dig så har de en uppsägningstid på en månad vilket är standard hos de flesta operatörer.

Skulle det vara så att du vill ändra hastigheten på ditt abonnemang så är detta också väldigt enkelt hos Bredband2.

Kundsupport

Om du skulle stöta på problem eller har några frågor så har du flera olika alternativ att välja bland hos Bredband2. Bland annat så kan du välja att ringa, ställa en fråga i ett formulär, chatta med support eller helt enkelt skicka iväg ett mail. Supporten finns tillgänglig vardagar mellan 09.00-18.00, och du har även möjlighet att göra felanmälan mellan kl 10.00-14.00 på helger.

Föredrar du istället att försöka hitta svar på dina frågor eller lösningar på dina problem helt själv så kan du göra det direkt på deras hemsida där du hittar en väldigt stor FAQ som du kan söka i. Många av dina problem kan du också lösa direkt genom att logga in på ”mina sidor”.

Skulle det vara några pågående driftstörningar eller kända problem som du själv inte kan göra något åt så står detta ofta direkt på hemsidan, vilket kan vara en stor fördel då du inte behöver ringa in själv och kolla vad problemet är.

Fiber, ADSL eller mobilt bredband?

Det finns flera olika faktorer som spelar in när det kommer till att välja vilken typ av bredband du ska ha. Utöver pris och tillgänglighet så beror det kanske mest på vad just dina egna behov är.

Är du på jakt efter ett stabilt och snabbt internet och framförallt ett sådant som du kan dela tillsammans med flera andra användare så är fast bredband förmodligen ett bättre alternativ för dig. Just fiber är ett väldigt populärt alternativ som erbjuder några av de snabbaste hastigheterna inom branschen idag. Denna typ av bredband står sig också i både ur och skur vilket betyder att du inte behöver oroa dig för att tappa din uppkoppling även om det stormar utanför fönstret.

Nackdelen med fasta bredband är dock att de är just det; fasta. Med andra ord så kan du inte ta dem med dig utanför hemmet och till exempel till sommarstugan. I det här fallet så kan det kanske vara en bra idé att välja ett mobilt bredband istället. Många leverantörer ger dig också bra erbjudanden där du kan kombinera både fasta och mobila bredband till rimliga pris vilket ger dig en större frihet att använda ditt internet hur du vill oavsett om du är hemma eller ute på språng. Väljer du däremot att bara använda ett mobilt bredband så har du förvisso förmånen att du kan ta ditt bredband med dig vart du än går, men nackdelen är att dessa bredband ofta har lägre hastigheter än den fasta motsvarigheten. De är heller inte idealiska för att dela med flera andra användare.