Hoppa till innehåll

Boxer bredband

Vad du ska tänka på när du väljer ett onlinecasino

Boxer är en av de riktigt stora aktörerna när det gäller abonnemang för TV i Sverige och de flesta av oss är välbekanta med den tecknade karaktären Boxer-Robert.

Även fast Boxer kanske inte är riktigt lika kända för deras bredband så är detta något som de valt att lägga allt större vikt på under de senaste åren. Precis som hos några av Boxers konkurrenter så är det ett bra alternativ att samla alla dina abonnemang på ett och samma ställe för att spara lite extra pengar bland dina utgifter. Till exempel är det mycket möjligt att välja bland flera förmånliga paket som kombinerar både bredband med ett förstklassigt kanalutbud för tv.

Hastigheter för Boxer bredband

Medan många av Boxers konkurrenter erbjuder flera olika hastigheter för dig att välja bland så har man hos Boxer istället valt att bara erbjuda två olika sorters bredband; Bredband 100 och Bredband 250. Hos Bredband 100 så får du en nedladdningshastighet på upp till 100 Mbit/s, medan Bredband 250 ger dig en maxhastighet på 250 Mbit/s. Det kan tyckas lågt om du tittar hos många av Boxers konkurrenter, men dessa hastigheter passar de flesta användare med normala internetvanor.

100 Mbit/s passar alldeles utmärkt för ett mindre hushåll, medan 250 Mbit/s passar bättre för en familj som vill kunna streama TV eller spela spel online på samma gång utan att behöva oroa sig över att det ska påverka hastigheten. Värt att notera dock att detta passar bättre för vanliga familjer och kanske mindre bra för riktigt stora hushåll eller kunder som behöver en mycket snabbare internetuppkoppling.

Det enda som skiljer de båda abonnemangen åt är deras hastigheter och pris. Värt att notera och också något som Boxer själva är noga med att poängtera är att hastigheterna som anges är maxhastigheten och hur snabb uppkoppling du egentligen får kan bero på flera olika faktorer. Bland annat kan det bero på vilket stadsnät som du är uppkopplad till samt vad du använder för hårdvara för att koppla upp dig till nätet, osv. Detsamma gäller även för andra operatörer, men Boxer har varit framförallt noga med att poängtera att det är så det ligger till.

Köper du till Boxers egen router så skapar du den bästa förutsättningen för att du ska få ett riktigt snabbt WIFI från ditt abonnemang.

Erbjudanden

Många av de riktigt stora och väletablerade operatörerna på den svenska marknaden har ofta valt att skippa erbjudanden och förmåner till sina kunder då de förlitar sig på att deras goda rykte ska vara nog för att locka till sig nya kunder. Detta gäller inte Boxer, utan här kan du väldigt ofta hitta olika erbjudanden som du kan dra nytta av i samband med att du tecknar ett abonnemang. Bland annat så kan du just nu få Bredband100 till halva priset i sex månader. Detta är ett framförallt generöst erbjudande med tanke på att det inte kommer med någon bindningstid så du kan avsluta ditt abonnemang när du vill.

När du beställer bredbandsabonnemang hos Boxer så kan du också dra nytta av rabatter på deras TV-paket, eller varför inte deras säkerhetspaket F-secure SAFE som ger dig allt från antivirus till skyddad surf och höjt bankskydd. Värt att notera är att om du beställer deras tjänst Boxer Play så har du tillgång till TV på ett obegränsat antal enheter, vilket betyder att hela familjen kan titta på vad de känner för på samma gång utan problem.

Bindningstider och uppsägningstider

Hos Boxer har du flera olika alternativ att välja bland när det gäller om du vill ha bindningstid eller ej. Ett abonnemang med bindningstid är ofta billigare än ett utan, men skillnaden är sällan särskilt stor. Väljer du att köpa Boxers router i samband med att du tecknar abonnemang så kan du istället för att betala för routern direkt välja ett abonnemang med bindningstid istället.

Uppsägningstiden hos Boxer är en månad, vilket är standard hos de flesta operatörer och de tillåter även att du överlåter ditt abonnemang. När du beställer ett bredbandsabonnemang online så har du alltid en 14 dagars ångerrätt.

Kundsupport

Behöver du hjälp eller har frågor så kan du enkelt kontakta Boxers kundtjänst över telefon eller mail. Öppettiderna för telefon är vardagar mellan 08.00-19.00 och storhelger mellan 09.00-15.00.

Har du dessutom tillgång till Facebook så kan du också snabbt på svar på de vanligaste frågorna direkt över deras Facebooksida. De har också flera guider online på deras hemsida som du kan söka efter lösningar i själv om du hellre vill det. Slutligen så har de också en app som du kan använda för att lösa de flesta ärenden på egen hand.

Bästa internetet att välja på?

Det finns många olika alternativ att välja bland på den svenska bredbandsmarknaden idag och vad du ska välja beror på vad dina behov är. Det kanske låter självklart men med så många olika alternativ att välja bland så kan det ibland kännas överväldigande och krångligt.

Är du till exempel någon som alltid är ute på språng och behöver kunna ta ditt internet med dig så kan kanske ett mobilt bredband passa bättre än ett fast sådant. Medan mobila bredband ger dig friheten att kunna använda din surf i princip vart du vill så kommer det ofta med andra typer av begränsningar. Till exempel kan det finnas en viss gräns på hur mycket du kan surfa per månad. Förvisso kan du ofta fylla på med mer surf om det behövs, men det kan snabbt bli dyrt om det är något du behöver göra ofta. Dessa typer av internet är också sällan lika snabba och stabila som fasta bredband.

Nackdelen med fasta bredband å sin sida är att du som sagt inte kan ta ditt internet med dig vart du är går, utan det är låst till den plats där ditt bredband är installerat. Å andra sidan så har de däremot ofta väldigt snabba hastigheter, framförallt om du använder fiber, och det är också i regel mycket mer stabilt än den mobila motsvarigheten. Är ni flera som ska använda samma abonnemang på en och samma gång så är också ett fast bredband att föredra över ett mobilt.