Hoppa till innehåll

Halebop bredband

Halebop bredband

Halebop är ett varumärke som kanske är mest känt för sina låga priser och mobiltelefonitjänster som riktar sig kanske mest mot ungdomar och studenter, men nu har de alltså även hittat in på bredbandsmarknaden.

Halebop ägs av Telia och är kanske ett av de mest prisvärda alternativen för dig som är på jakt efter fast bredband men inte behöver hårdvara, streamingpaket eller liknande. Deras bredbandstjänst är relativt ny och lanserades så sent som 2020. Av den anledningen är det kanske inte så många som känner till att de erbjuder fast bredband, men med det sagt så är det något man planerar att fortsätta att bygga på även framöver. Precis som med deras mobiltjänst så riktar sig även denna tjänst kanske främst mot just ungdomar, även om man till skillnad från sina mobila tjänster inte erbjuder riktigt lika många erbjudanden och rabatter på sina bredbandsabonnemang. Med det sagt så är de ändå en stark operatör på marknaden som bland annat erbjuder kundsupport dygnet runt, alla dagar i veckan.

Hastigheter på bredband från Halebop

När det gäller hastigheter så erbjuder Halebop ett ganska normalt utbud som täcker de flesta behov. Här kan du välja mellan 100 Mbit/s, 250 Mbit/s, 500 Mbit/s eller 1000 Mbit/s. Vilken hastighet du bör välja beror till stor del på vilka dina behov är. Är du ensam eller ett mindre hushåll med normala surfvanor så brukar 100 Mbit/s räcka ganska långt för de flesta. Är ni däremot flera som ska dela på uppkopplingen och som planerar att till exempel streama och ladda ner på en och samma gång så är det värt det att titta lite närmare på högre hastigheter istället. Just 1000 Mbit/s är ruskigt snabbt och tillåter att flera personer gör i princip vad de vill online på en och samma gång utan att det påverkar hastigheten.

Värt att ha i åtanke är att alla hastigheter inte finns tillgängligt i alla stadsnät utan detta kan variera beroende på vart du bor. För att ta reda på vilka alternativ och priser som finns tillgängligt för dig så kan du göra en snabb sökning på Halebops hemsida och få svar direkt.

Halebop finns även tillgängligt som ett korttidsabonnemang för den som kanske har ett tillfälligt behov av bredband på en fast adress i samband med en resa eller jobb. Här kan du teckna ett abonnemang för 100 Mbit/s i 3, 7 eller 14 dagar.

Till skillnad från hos andra operatörer så ingår ingen router när du tecknar ett abonnemang för bredband hos Halebop utan det är istället helt upp till dig att skaffa den hårdvara som krävs.

Vill du som befintlig kund byta abonnemang så går det väldigt snabbt och enkelt. Med andra ord så kan du anpassa din surfhastighet utifrån de behov som du har för stunden utan några problem.

Erbjudanden som du kan ta del av

Medan Halebop är känt för att ha fina erbjudanden för bland annat studenter på deras mobilabonnemang så gäller inte detsamma för fast bredband. Istället så verkar man ha lagt ett större fokus på att kunna erbjuda konkurrenskraftiga priser på det stora hela istället. Av den anledningen så kommer du inte se särskilt många erbjudanden för just bredbandsabonnemang hos Halebop, utöver möjligtvis erbjudanden där du tecknar både mobiltelefoni och bredband på ett och samma ställe.

Bindningstider och uppsägningstider

Hos Halebop så finns det ingen bindningstid på abonnemang, däremot finns det en uppsägningstid på en månad, vilket är ganska standard hos de flesta operatörer. För att säga upp ditt abonnemang så behöver du bara kontakta kundsupporten så hjälper de dig vidare.

Kundsupport hos Halebop

Något som får Halebop att stå ut från konkurrenterna är det faktum att de erbjuder kundsupport dygnet runt, sju dagar i veckan, vilket är något som är sällsynt bland de flesta bredbandsoperatörer i Sverige idag. Dock finns de inte tillgängliga över telefon utan det support över livechat som gäller.

Du har också valet att maila dina frågor till dem, men svarstiderna kan i det här fallet dröja ett par dagar. Av den anledningen så är det kanske bättre att chatta med dem direkt om du har ett brådskande ärende.

Föredrar du att försöka att hitta svaret på din fråga eller försöka lösa ditt problem själv så har Halebop även en utförlig FAQ på hemsidan som du kan titta igenom. Denna är dock inte nödvändigtvis lika avancerad som de guider och informationssidor som du kan hitta hos Halebops konkurrenter så svårare problem kan du fortfarande behöva kontakta kundsupporten om för att få hjälp.

Halebop har också utvecklat en app som du kan ladda ner helt gratis och använda för att göra flera olika ärenden som har att göra med ditt bredbandsabonnemang.

ADSL, fiber eller mobilt bredband?

Olika typer av bredband har olika typer av fördelar och nackdelar och vilken som passar dig bäst beror på vad du har för typ av behov. Är ni till exempel flera som vill kunna använda internet på en och samma gång till att ladda ner filer, streama film och spela spel utan att behöva oroa er över att hastigheten ska gå ner eller att det ska börja buffra, så lönar det sig att ta sig en titt på fasta bredband så som fiber eller ADSL. Här kommer självklart också ditt abonnemangs hastighet in då en lägre hastighet så som till exempel 100 Mbit/s kanske passar bra för ett mindre hushåll, men skulle ha problem och svårt att hänga med om det var flera användare som försökte använda det på en och samma gång. I det här fallet så kan kanske en anslutning på 500 Mbit/s passa bättre och fiber är ett starkt och stabilt alternativ för de flesta som blivit allt vanligare de senaste åren.

Vill du kunna ta med dig din anslutning när du är ute på språng så kan ett mobilt bredband passa dig bättre. Dock brukar dessa typer av abonnemang ofta komma med surfbegränsningar till skillnad från fasta bredband som alltid ger dig obegränsad med surf. Mobilt bredband kan också, beroende på modem, vara krångligare att dela mellan flera olika användare och är heller inte lika stabilt som ett fast bredband.