Hoppa till innehåll

Comviq Bredband

Vad man kan förvänta sig av ett mobilt bredband

De flesta associerar kanske Comviq med mobiltelefoner och kontantkort, men de erbjuder även bredband både som mobilt bredband och över fiber.

När det gäller mobiltelefoni så har Comviq ett rykte av sig att ligga på den lägre kostnadsskalan jämfört med sina konkurrenter och de flesta har vant sig vid deras låga priser. Sedan en tid tillbaka så har Comviq även hittat in på bredbandsmarknaden och har så sakta börjat erbjuda bredband över fiber till sina kunder. Dock är det idag ännu inte tillgängligt riktigt överallt ännu, men det är något man jobbar på.

Vilka hastigheter för bredband kan man få?

Vilka alternativ som du kan välja bland beror på vart du bor någonstans och om deras bredband finns tillgängligt där du bor. Du kan med hjälp av en snabb sökning på deras hemsida hitta vilka hastigheter som finns tillgängligt för dig och även vad de kostar.

Som regel så finns det tre olika hastigheter som du kan välja bland och vilken som passar dig bäst beror helt enkelt på vilka dina behov här. De hastigheter som finns tillgängliga är 100 Mbit/s, 250 Mbit/s eller 500 Mbit/s.

Om ni är flera som ska dela på samma internetuppkoppling och vill kunna streama tv-serier och ladda ner olika saker på en och samma gång så kan det vara en bra idé att välja 500 Mbit/s, medan om du är själv och inte planerar att dela din uppkoppling med någon annan så kan det ofta räcka med 100 Mbit/s, oavsett vad du planerar att använda det till. Är du intresserad av att streama filmer och serier till exempel så brukar även här 100 Mbit/s räcka alldeles utmärkt för att streama i hög upplösning.

Skulle det vara så att du har valt ett bredband som är antingen för snabbt eller för långsamt för dina behov så kan du när som helst enkelt byta hastighet till en som passar dig bättre.

När du skaffar dig ett bredband hos Comviq så kan du välja att använda din egen router eller att köpa en direkt från Comviq i samband med din beställning. Comviq själva rekommenderar att använda deras egen router då det gör det mycket lättare att hjälpa till om du skulle stöta på problem, men det är inget krav från deras sida.

Skulle du flytta så kan du ofta ta med dig ditt bredband från Comviq utan problem.

Finns det några erbjudanden hos Comviq?

Om du redan använder dig av deras mobiltelefonitjänster så är du säkert redan bekant med att det finns flera olika erbjudanden som kan ge dig lägre priser på dina abonnemang, så som för familj, student eller seniorer. Tyvärr så finns inte dessa rabatter för Comviqs fiberbredband utan det är samma pris som gäller för alla.

Däremot finns det ofta olika välkomsterbjudanden som du kan ta del av när du tecknar nytt abonnemang hos dem, så som 50% rabatt i ett visst antal månader eller rabatt på Tele2 Play+.

Om du dessutom har både bredband och mobilabonnemang så kan du få dubbel surfmängd i mobilen under en begränsad tid.

Bredband utan bindningstid

En annan god nyhet hos Comviq är att man har valt att strunta i både startavgifter och bindningstid på sina bredbandsabonnemang. Detta betyder att du kan prova på deras bredband till ett mycket lågt pris medan du bekantar dig med tjänsten. Skulle det sen visa sig att du känner att det inte passar dig och dina behov så kan du enkelt avsluta ditt abonnemang direkt. Det finns heller ingen uppsägningstid som du behöver hålla koll på, utan ditt bredband avslutas direkt. Detta är ett väldigt generöst erbjudande jämfört med många andra av deras konkurrenter.

Vilken täckning har Comviq bredband?

Comviqs fibernät är som sagt fortfarande relativt nytt och det finns fortfarande vissa regioner där det ännu inte finns tillgängligt. Med det sagt så är nätverket ändå redan väldigt väl utbyggt och det finns tillgängligt för många. Självklart finns det också planer på att fortsätta bygga ut det så att det ska finnas tillgängligt för alla. Du kan genom att enkelt fylla i dina uppgifter på Comviqs hemsida få reda på just om deras fiberbredband finns tillgängligt till dig, samt vilka hastigheter som du kan välja bland och vad det skulle kosta för dig.

Till skillnad från vissa av sina konkurrenter så erbjuder inte Comviq bredband över satellit, men skulle det vara så att bredband via fiber inte finns tillgängligt där du bor så kan du också välja deras mobila bredband istället.

Kundsupport

De flesta kommer vid något tillfälle behöva kontakta kundsupport och hos Comviq har du flera olika alternativ att välja bland.

Till att börja med så har Comviq en väldigt bra FAQ som du kan leta igenom för att hitta svar på dina frågor själv, men vill du hellre prata med någon så kan du kontakta dem över telefon, mail eller chat.

Mail tar i regel upp till fyra arbetsdagar på sig innan du får svar så är ditt ärende brådskande så kan det vara en bättre idé att ringa eller chatta med deras support istället.

Deras kundtjänst kan du annars nå måndag till fredag mellan 09.00 och 17.00. Chatten finns även tillgänglig på lördagar mellan 09.00 och 15.00.

Mobilt bredband eller fiber?

Vilken typ av bredband som du bör välja beror till stor del på vilka behov du har och båda har sina för- och nackdelar.

Är du ute efter en snabb och stabil uppkoppling så är det bättre att välja ett fiberbredband. Detta bredband står sig i ur och skur så du behöver inte oroa dig för att tappa uppkopplingen även under stormiga dagar. Denna typ av bredband är också ett av de snabbare alternativen som du kan välja bland och passar kanske därför bäst om du planerar att dela din uppkoppling tillsammans med andra.

Nackdelen är att detta är en fast uppkoppling, vilket betyder att du inte kan ta den med dig om du är ute på språng. Planerar du däremot att använda ditt internet mycket även utanför hemmet så kan kanske ett mobilt bredband passa dig bättre då denna låter dig koppla upp dig oavsett vart du är någonstans. Nackdelen här är att hastigheterna ofta är lägre och att detta är en uppkoppling som passar mindre bra om ni är flera som planerar att använda den tillsammans. Till skillnad från fiber så finns det också ofta begränsningar på hur mycket du kan ladda ner med ett mobilt bredband. Detta betyder att när gränsen väl har uppnåtts så minskar hastigheten ytterligare. Förvisso kan du köpa till extra surf om det skulle behövas, men det kan snabbt bli dyrt i längden.