Hoppa till innehåll

Hur flyttar jag mitt bredband till en ny adress?

6 smarta tips att ha i åtanke när du ska ta ett lån

Dags att lämna ditt gamla boende i backspegeln och dra vidare till nya marker och en ny adress. Men vad händer med ditt bredband?

När du flyttar till en ny adress så finns det vissa saker som du bör kontrollera i förväg och ordna innan du sticker iväg. Detta så att du dels förhoppningsvis slipper sitta och betala för ett abonnemang som du inte kan använda och dels så att du har bredband redo även på din nya adress när du flyttar in.

Flytt av bredband till en ny adress

Kanske det första du bör kontrollera är huruvida du har någon bindningstid kvar på ditt nuvarande bredband eller inte. Vet du inte det själv så kan du ofta kolla det direkt under ”Mina sidor” hos operatören eller så kan du kontakta deras kundtjänst för hjälp.

Om din nuvarande leverantör erbjuder bredband även på din nya adress så kan du ofta välja att ta ditt abonnemang med dig även till din nya adress tillsammans med alla andra eventuella tjänster som du har hos dem. Detta är ofta en relativt enkel process som du i vissa fall kan sköta själv i ”Mina sidor”, andra gånger kan du behöva kontakta support för ytterligare hjälp. De är också vana att hjälpa till om allt känns krångligt eller förvirrande.

Säga upp ditt bredband

Skulle det vara så att din leverantör inte finns tillgänglig på den nya adressen eller om du helt enkelt vill byta operatör så är det viktigt att du säger upp ditt abonnemang i god tid.

De flesta abonnemang kommer med någon form av uppsägningstid som det kan vara bra att hålla koll på så att du slipper betala extra avgifter i onödan. För det mesta brukar denna uppsägningstid ligga på en månad, men framförallt äldre abonnemang brukar ha en uppsägningstid på runt tre månader. Är du osäker så kan du ofta kontrollera det själv i ”mina sidor” eller kontakta kundtjänst för hjälp.

Du bör också ha i åtanke om ditt abonnemang har någon form av kvarvarande bindningstid då du ofta också måste betala för de kvarvarande betalningarna som finns kvar på ditt abonnemang innan du kan avsluta det.

Skaffa nytt abonnemang på din nya adress

Det finns gott om tjänster på nätet där du kan göra en enkel sökning för att se vilka alternativ till bredband som finns tillgängliga på din nya adress. Många gånger så kan dessa tjänster också hjälpa dig både att beställa nytt och avsluta ditt gamla abonnemang om du vill det.

Har du en speciell leverantör i åtanke så kan du också söka direkt på deras hemsida för att se om de finns tillgängliga på din nya adress.

Kom ihåg att vissa typer av abonnemang tar något längre än andra för att aktiveras. Om du till exempel väljer ett bredband via ADSL så tar dessa upp till 10 arbetsdagar innan de aktiveras så se därför till att beställa ditt bredband i god tid innan du flyttar in så du slipper stå utan internet.