Hoppa till innehåll

Billigt bredband för pensionär – vilket är bäst?

Vad är bredband via fiber?

Att hitta ett billigt bredband för pensionär är och viktigt för många. Det gäller inte bara att hitta ett billigt, utan även ett bredband som ger kvalitet och inte har några dolda avgifter. Priset står också i förhållande till vad som ingår i bredbandet. Det är givetvis klart dyrast att välja obegränsad surf utan bindningstid. Surfmängden avgör hur ofta och hur länge du kan nätsurfa. Priserna bland pensionärserbjudanden skiljer sig rejält mellan leverantörerna även om innehållet kan vara relativt lika.

Hitta ett billigt bredband för pensionär

För många seniorer är det värdefullt med vänlig och tydlig kundtjänst så det är värt att höra sig för med olika leverantörer och inte låta sig övertalas utan jämföra neutralt och realistiskt.

Börja med att fastställa hur ofta och hur länge du kommer att surfa. Surfar du sällan så väljer du ett billigare alternativ. Om du är orolig för att plötsligt stå utan uppkoppling gäller det att välja ett alternativ med hög surfmängd.

När man har samlat information på nätet eller genom samtal med leverantörernas kundtjänster, är det bra att göra jämförelser. Undvik att låna pengar utan uc när det kommer till bredband.Därefter kan det även vara en god idé att rådfråga någon kunnig vän eller familjemedlem.

Ytterligare saker att tänka på i valet av bredband

Det du kan ta fasta på att seniorrabatten brukar vara större ju högre surfmängd du väljer.

För att du skall få seniorrabatt krävs att du uppnått pensionsåler och det skall räcka med att bara visa sitt ID med personnummer. När du valt ditt billigare bredband är det viktigt att fortsättningsvis följa utvecklingen eftersom operatörerna ofta ändrar priserna. Eftersom du inte har bindningstid är det lätt att byta när som helst.